H.264 kódolás révén az új technológiák

- May 06, 2016-

Vegyes kódolási módszer, amely intra kpkockt (Intra) kódolás és kódolás (Inter) két kódolási mód interframe használó H.264 videó tömörítési algoritmus és H.263 és MPEG-4 hasonló, alapján. Összehasonlítva az előző szabvány, kódolási hatékonyságának javítása érdekében tömörítési arány és a kép minősége, H.264 kódolás a következő új technológiák:

(1) a H.264 videó kódolási rendszer áll a funkciók (VCL, Video kódolás Layer) és a hálózati hardverabsztrakciós réteg (NAL, hálózati réteg) két szint kódolási videoréteget. A tömörített videófelvételek, NAL a standard videó adatok formában, amely biztosítja a fej-információt a különböző média továbbítása és a teljes VCL használatos.

(2) a fejlett intra előrejelzést, amely tartalmaz több térbeli részletesen makro-blokk 4 x 4 előrejelzések és viszonylag lapos a régió, a 16 x 16-modell, a korábbi 9 típusú előrejelzési módszerek, amelyek rendelkeznek 4 féle előrejelzési módszerek.

(3) az interframe Jóslás használ több jellegek-ból particionista, szabványok határozzák meg a 7 különböző méretű és formájú, blokk szegmentálás (16 x 16, és 16 x 8 és 8 x 16) és makro-blokk szegmens (8 x 8, és 8 x 4, 4 x 8 és 4 x 4). Segítségével kisebb blokkok és adaptív kódolási mód Jóslás fennmaradó mennyiségek-ból adat lehet csökkenteni, és ezáltal tovább csökkentve a bitsűrűség.

(4) a nagy pontosság 1/4-pixel-pontosságú mozgás becslést alapján.

(5) a több referencia kocka jóslat. Interframe kódolás, rendelkezésre álló 5 különböző keretekkel hivatkozási fel.


Egy pár:Vizsgálati és ellenőrző rendszer Video Decoder elvei Következő:nem