Video kódoló vagy videó rögzítő kártya élő közvetítéshez?

- Jun 30, 2020-

A videohálózatok gyors fejlődésével a videoátvitelt széles körben használják az élő közvetítésben, az oktatásban, a játékban, az internetes közvetítésben, az orvosi és a közüzemi szolgáltatásokban, amelyek elválaszthatatlanok a kameráktól, a videó rögzítő kártyáktól vagy a kódolóktól. Video kódolót vagy videó rögzítő eszközt keres élő közvetítéshez? A következők segíthetnek a döntés meghozatalában.


Videó kódolóegy videojel-tömörítő kódoló eszköz, amely közvetlenül kódolja a kamerából származó jelet, majd az RTMP révén közvetlenül továbbítja a videót az internetre. Mivel a fényképezőgép által elfoglalt nyers videoinformáció mennyisége viszonylag nagy, ezért nem alkalmas az internetre történő közvetlen továbbításhoz. Ezért video kódolóra van szükség a videó forrás tömörítéséhez és csökkentéséhez, majd a hálózaton keresztül továbbításra a szerverre.

Live Streaming Solution


Videofelvétel kártyadigitális videó információkat szerezhet, tárolhat és lejátszhat. Ugyancsak lehet videojel-tömörítő feldolgozó eszköz. A videofelvétel-kártya azonban nem rendelkezik különálló kódolás és továbbítás funkciójával. Csatlakoznia kell számítógéphez vagy laptophoz, és együtt kell működnie olyan szoftverekkel, mint például az OBS, az élő internetes közvetítés eléréséhez.

external usb video capture


A videó kódolók és a videó rögzítő kártyák egyaránt audio-video rögzítő eszközök. A fő különbségek:

Videokódoló: A videojelet kódolják és tömörítik hálózati átvitel vagy élő közvetítés céljából, majd dekódolják és fogadják a videó dekóder segítségével.

Videofelvétel-kártya: gyűjtsük össze a videó jelet a számítógépbe különböző alkalmazásokhoz, a számítógépnek át kell lépnie a szoftvert.


A MINE Technology egy professzionális video IP-átviteli megoldás-szakértő, vezető vállalat vagyunk az alacsony késleltetésű és magas színvonalú átviteli technológiában, amelyet rádió- és televíziókészítésben, az új média online közvetítésében, valamint oktatásban, orvosi, közbiztonsági megfigyelésben és egyéb iparágak.


Tudjon meg többet rólunk:http://www.szminetech.com/

Egy pár:Szoftver / Hardver kódoló élő közvetítéshez Következő:A szálloda IPTV rendszerének élő közvetítési megoldása